Developartment & GS

Good Sailors, jeden z předních českých sociálně prospěšných podniků v Česku zabývající se vývojem aplikací na zakázku, oznamuje své spojení s vývojářským studiem Developartment. Tato akvizice je dalším přirozeným krokem dlouhodobé spolupráce a pokračujícím posílením Innovis, technologické divize společnosti M2C, pod kterou všechny společnosti spadají. Detaily obchodní transakce se obě strany rozhodly nekomentovat.

„Se společností Developartment spolupracujeme již řadu let a toto rozhodnutí je logickým krokem k posílení našich ambicí především v oblasti mobilního vývoje a tvorby vlastních produktů,“ říká k tomuto spojení Filip Molčan, zakladatel společnosti Good Sailors. Ta byla založena v roce 2002 a za svou historii získala řadu lokálních i mezinárodních ocenění za svůj unikátní přístup k podnikání, v rámci kterého se snaží měnit hendikepy lidí v superschopnosti. Roku 2023 se pak stala součástí nově vzniklé značky Innovis spadající do holdingu M2C.

Pro Good Sailors představuje Developartment ideálního obchodního partnera. Toto vývojářské studio existuje již téměř 10 let a jeho tým, který tvoří 11 členů, pracuje s klienty v rámci Evropy či Severní a Střední Ameriky. Zaměřuje se na vývoj mobilních a webových aplikací pro logistický a finanční sektor, mimo jiné stálo i za vývojem první mobilní aplikace pro investice v České republice provozované bankou. „Spojení s Good Sailors znamená nejen rozšíření našich vývojářských týmů, ale hlavně koncentraci know-how, které bychom rádi využili při uvedení některých našich produktů na zahraniční trhy,“ říká zakladatel společnosti Radek Hübner, který se tímto krokem stává technologickým ředitelem (CTO) Good Sailors.

Radek Hübner byl jedním z prvních vývojářů v americké společnosti ShipMonk. Jeho úkolem bylo postupné zavádění automatizace do skladových operací. Pracoval především na zavádění nových technologií, jakými jsou roboti, což napomohlo urychlit a zefektivnit zpracování objednávek a díky čemuž se zlepšil tok zboží a zkrátila doba potřebná k jeho přepravě a zpracování. „Věřím, že mé zkušenosti mohou pomoci při rozvoji společných produktů a vstupu na americký trh,“ doplňuje Hübner.

Facebooktwitterlinkedin